Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

159 е много добра кола и вече може да се намери две-тригодишна за около 30-35 000 лева, обаче тая кола не става за България - ужасно е ниска. И аз дълго време се колебаех за 159, но нещо май ще пропусна...

В момента съм в процес на пазарлък за тази Алфичка

Много е скъпа, все пак е регистрирана април 2006 г. и е на 85 000 км, пък и конкретно тази нова е струвала 73 000 лв.

Обаче е с добрия 1,9 16 волта 150 коня, 6 скорости и най-важното - 20,5 см клиренс.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

викаш да не чакам за 149, а за Камал?

виж и тая ... http://alfaromeo.bg/?go=usedcars&p=detail&autoId=27
      Last edited by vladu; d.m.y г., 18:16.
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu Покажи съобщение
        викаш да не чакам за 149, а за Камал?

виж и тая ... http://alfaromeo.bg/?go=usedcars&p=detail&autoId=27
        Знам я тая, много пари и искат, иначе разликата с тая, дето съм си харесал, е че пловдивската има ксенон и Босе. Пък и е черна, а аз не обичам черни коли.

Иначе е на приблизително същата възраст и малко повече километри.

Обади се, попазарете се, струва си, Кросвагона е уникален автомобил. Тръгва от място като ритнат отзад, с едно чипче става 190 коня, двойното задвижване е гениално, клиренса а предостатъчен, спирачките са неква мания, направо ти падат слънчевите очила от главата (предните и задните са Брембо от 156 GTA).

Ми тва е. Много убав автомобил, в един немски тест печели срещу БМВ Х3 2.0d 150 коня - единствената забележка е към тясното купе и малкия багажник.

Пък и е доста рядък автомобил - в България има-няма 30-40 Кросвагона. И едва ли ще се появят много, щото са доста скъпи.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

благодаря за инфото.
          ще мисля, но като гледам нещата, ще мисля дълго.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

ако ще питам себе си, няма да питам в форума.

а ако ще трябва и отговор да си давам, то той ще е НИКОГА и за НИЩО на света не си купувай алфа. нито нова, нито полунова, нито 2ра ръка.

за това питам и други хора...
            Преди около година, едва за втори път през живота ми имах възможност да се "разправям" с една ALFA. Първата беше 155 2.0 8V - Страшен самолет, поне за моите разбирания, но това е друга тема. Втората беше 159 1.9 JTDm 16V - като се качих и ме прихванаха лудите разбрах че аз ще си купя такава кола рано или късно.

Нещеш ли след време се видях в малко повече пара и хоп... алфичкааа... Вече близо 10 месеца я карам и при всяко качване разбирам,че това е колата за мене. Има си дребните "закачки" - скръцне ти таблото, понамирисва ти от време на време климатроника, ядосва те CD-то, ама няма как, на всякаде е така...

Моят съвет е скачай в една чисто нова 159-ка и ако това е твоят автомобил ще изпиташ невероятни емоции зад волана. Ако ли не, то това ще е поредният автомобил, за който ще можеш да се похвалиш, че си карал...
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
            Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Колега Vladu, като гледам какви Алфи си карал,то мога да ти кажа,че 159-та не е по-ниска от тях. Аз и мой приятел в момента сме собственици на 159-ки(1.9 JTD и 2.4), та имаме някакви впечатления от клиренса на същите. Аз лично дори смятам,че особенно 2.4 JTD(на моя колега) стои малко височко като "щъркел". И двете са с 18 цола джанти и еднакви гуми по размер. Отзад и двете са доста високи, а бе съвсем нормални лимузини.
              Иначе за сравнения с 156 няма да говоря. Имал съм и в момента имам от този модел, но разликата с 159-та все пак не е минимална в + за нея(159).
              За височината при Кросвагона е ясно,но там е нещо различно от лимузина, все пак.

Иначе се чудя за друго,защо почти няма предлагане за продажба на Кросвагон(употребявани) по нашите авто-къщи и борси. Аз също се двоумя дали бих могъл да ги продавам на цени по-ниски от 30 хил. лв у нас, а виждам че някои колеги са заинтересувани от доста по-скъпи предложения. Главните ми притеснения са,че много хора няма да направят разлика между нормална 156 и Кросвагон. А да разчиташ само на разбирачи, при вложени не малко средства си е в някаква степен авантюра в наши дни.
              Last edited by zlia; d.m.y г., 21:26.

Comment

с клиренса за 159-ката се бъркате много, колата е доста прилична като височина, и от нашите коли е най-високата, включително от семейния ван...
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

1.
                  другото, което се чудя, дали да не е нова с по-ниско ниво на оборудване или 2ра ръка на 2 години с всички екстри...
                  Какво мислите колеги?
                  2.
                  Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  вземи си нова . при кола втора ръка никога не знаеш тоя преди теб как я е карал и дали не и е съкратил двойно живота нищо че е минал само 50 000 км
                  мен лично ми писна а и нямам време и нерви да вися по сервизи и да оправям постоянно нещо и затова си взех нова кола
                  3.
                  а бе разбирам, че всичките карате с 230 минимум, че и завои вземате по същото време.

аз искам кола, с която да нямам много драми и проблеми и да изпитвам миниоргазъм като си я карам.

без да се налага да карам с 200, че и завои да вземам - на години съм вече и не ме влече.

искам да е красива - отвън и отвътре, сигурна, здрава(поне първите 4-5 години), да прави бързичко 0-100 и 100-140. хич не ме интересува как завиват с 200.
                  4.
                  мдааа , по спортно от БМВ по комфортно от Мерцедес , що е то , Алфа

vladu при положение че си карал Алфи и знаеш колко струват като марка и като качество що си си втълпил така че трябва пак Алфа да си купиш, има още толкова много марки , огледай и те какво предлагат .
                  5.
                  не съм си втълпил нищо.
                  гледам и се оглеждам - не бързам, имам си кола.

бмв ми е скъпо. алди и мерцедес са скъпи, а и не са моята кола...
                  новата импреца е пародия
                  митсубиши са толкова пластмасови и калпави като интериор, че ... нямам думи; мое ли кожения салон да е в пъти по-гаден от текстилния на тоя аутлендър...
                  пежо, рено, цитроен - абЦолютен отврат - гади ми се от тях.
                  тойота, мазда - пълна скука.
                  фиат - към тая марка съм толкова предубеден, че като им видя емблемата ми минава всякакво желание

и къде сме? или нова алфа или мойта си алфа. и май мойта си е най-добре.
                  6.
                  за Хонда ко ше кажеш
                  7.
                  Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Между другото Акорд ми беше един от любимите модели преди Пинко да ми пусне едни тестове на пътното поведение на колата...
                  8.
                  Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  159 е много добра кола и вече може да се намери две-тригодишна за около 30-35 000 лева, обаче тая кола не става за България - ужасно е ниска. И аз дълго време се колебаех за 159, но нещо май ще пропусна...

В момента съм в процес на пазарлък за тази Алфичка

Много е скъпа, все пак е регистрирана април 2006 г. и е на 85 000 км, пък и конкретно тази нова е струвала 73 000 лв.

Обаче е с добрия 1,9 16 волта 150 коня, 6 скорости и най-важното - 20,5 см клиренс.
                  9.
                  Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
                  Преди около година, едва за втори път през живота ми имах възможност да се "разправям" с една ALFA. Първата беше 155 2.0 8V - Страшен самолет, поне за моите разбирания, но това е друга тема. Втората беше 159 1.9 JTDm 16V - като се качих и ме прихванаха лудите разбрах че аз ще си купя такава кола рано или късно.

Нещеш ли след време се видях в малко повече пара и хоп... алфичкааа... Вече близо 10 месеца я карам и при всяко качване разбирам,че това е колата за мене. Има си дребните "закачки" - скръцне ти таблото, понамирисва ти от време на време климатроника, ядосва те CD-то, ама няма как, на всякаде е така...

Моят съвет е скачай в една чисто нова 159-ка и ако това е твоят автомобил ще изпиташ невероятни емоции зад волана. Ако ли не, то това ще е поредният автомобил, за който ще можеш да се похвалиш, че си карал...
                  10.
                  Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                  с клиренса за 159-ката се бъркате много, колата е доста прилична като височина, и от нашите коли е най-високата, включително от семейния ван...
                  1.Колега като се има предвид, че в момента в който си купиш нова кола ти автоматично, вече си назад с 50% от сумата на колата ми се струва, че не е особено рентабилно човек да си купува нова кола от практична гледна точка

Със същия успех, чевек може да си вземе от Германия примерно една 159-ка с ксенон,нави и парктроник за около 25-6 хиляди 2006-та или 2007-ма на по 20-30 000 км.

От друга страна, обаче нема да споменавам изтърканото клише за новото
                  Ако разполагаш с пари и те не са проблем за теб, яхвай една 159-ка с фул екстри и сам ще разбереш за ко чуду иде реч...

2.Принципно си прав колега, но това са 1-2 години бе, не са 8 или 10 нали???

3.Колега не мини, а 100%-ВИ оргазми предизвиква 159 повервай ми
                  Всичките ти изисквания според мен са=Алфа 159

4.Ми щото човека явно е доволен от Алфите бе колега, кара Алфа и пак би си купил Алфа...
                  Струва ми се, че май му задаваш отговори а??

5.Какво да ти кажа Владо, аз лично смятам, че съвременните Алфи за класа над останалите, които изброи освен БМВ и Мерц.

6.Абе колега Сфинкс, ти постоянно агитираш Владо и не само него за неква друга марка кола аааааа нема се разберем така
                  Даже се чудя ко чиниш във форума след като вече не си лафист, може би за да отекчаваш хората лиии?!

Това, че ти вече не си собственик на Алфа не означава, че трябва да пропагандираш и на другите да НЕ стават собственици на марката, щото ние всички добре (освен теб) знаем, че по-добро от Алфа немааа, нема и да има...

7.Акорда на мен лично винаги ми се е струвал некак си крива и леко смешна кола, даже дървена...
                  Пък и като видях и аз на кое място я наредиха по стабилност във въпросния тест ептен изчезна от съзнанието ми като модел

8.Определено с новия фейс 156 става едно бонбонче ама от всекъде
                  Тая хубавелка от снимката изглежда яка топалка, ма с тоя Q4 напраооо дави рибата бас

9.Според мен един добър съвет

10.Добро опровержение за височината браво
                  Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 11:14.
                  SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                  SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                  SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

добра темичка стана ...
                    колкото и невероятно да Ви звучи - взех един суифт спорт за 30к.
                    Двете ми Алфи си остават в автопарка.
                    Колата, която ще взема или ще е 149 с ТБ или ще е истинска алфа с 6так от Арезе (просто искам бензин, а не фиатски дизели или холденски бензини)

Comment

добра темичка стана ...
                      колкото и невероятно да Ви звучи - взех един суифт спорт за 30к.
                      Двете ми Алфи си остават в автопарка.
                      Колата, която ще взема или ще е 149 с ТБ или ще е истинска алфа с 6так от Арезе (просто искам бензин, а не фиатски дизели или холденски бензини)
                      Еееее колега супер брутално ни изневери с тоя Суифт да ти кажа аз

Дизела на Алфа нали се сещаш, че неможе да го наречеш нито Фиатски, нито Алфовски, нито Ланчииски поради простата причина, че става дума за марки които са под една и съща шапка

Колкото до 149 хибаво си си го намислил, но лично аз не съм виждал, още некъф истински завършен екземпляр до сега

Comment

и като си тръгнал към супер минитата ...от къв ч** си взел суифт спорт а ми не клио V6 само това не разбрах...
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Да си призная и аз му бях хвърлил око на тоя Суифт Спорт...Сега остава Владо да каже дали върви добре тази осичка
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

клиото е добро, но почва на 42к+...
                            е за 42к по-скоро щях да си взема митко.

суифта е ефтин, нов и приличен.
                            гледах бая коли ... единствено ме впечатлиха 159ти и ... суифтчето. 159 ми идваше малко заробващо (62к с екстрите, които са задължителни, а и това не е моя размер кола). и така ... чакам да видя 149 с ТБ. ако се окаже, че и тя няма да е моята кола, ще си търся 6так арезоФ (или брера )
                            Last edited by vladu; d.m.y г., 13:27.

Comment

иначе нямам нищо протиф дизелите на фиат, не ме разбирайте погрешно. но след като покарах миткото с ТБ разбрах, че дизела си е компромис.

Comment

иначе нямам нищо протиф дизелите на фиат, не ме разбирайте погрешно. но след като покарах миткото с ТБ разбрах, че дизела си е компромис.
                                Дизелите на Фиат са едни от най-добрите и това не е само мое мнение

Се пак незабравяй колега кой е създателя на Комън Рейла

Comment

Working...
                                X